A Manchester United ajánlatot tett Milinkovic-Savicért

Milinkovic-Savic Lazio

A Manchester United 55 millió eurót ajánlott a Lazio sztárközéppályásáért, Sergej Milinkovic-Savicért.

A 27 éves szerb középpályás úgy tűnik, hogy a nyáron távozik, mivel a Biancocelesti némi pénzt szeretne szerezni a csapat átépítésére készülve. A Paris Saint-Germain és a Juventus is érdeklődik Milinkovic-Savic iránt, így izgalmas nyár elé néz a Lazio sztárja.

A La Repubblica beszámolója szerint Milinkovic-Savic ügynöke, Mateja Kezman szombaton, a Lazio Hellas Verona elleni mérkőzésén találkozott Claudio Lotitóval a Stadio Olimpicóban. A találkozó során átadta a Manchester United 55 millió eurós ajánlatát.

Az ajánlat messze elmarad Lotito 80 millió eurós értékelésétől, ezért a Lazio visszautasította az ajánlatot. A két fél azonban továbbra is folyamatos kapcsolatban áll, és Kezman bízik abban, hogy egy 65-70 millió eurós ajánlat elég meggyőzőnek bizonyulna a Lazio számára is. A következő hetekben további találkozókra kerül sor.

A 27 éves Milinkovic-Savic az idei szezonban Maurizio Sarri edző alatt tündökölt, 37 Serie A-s fellépésén 11 gólt szerzett és 11 asszisztot adott.

Figyelembe véve, hogy Lotito az elmúlt években állítólag több mint 100 millió eurós ajánlatot utasított vissza Milinkovic-Savicért, nehéz elképzelni, hogy idén nyáron 60-65 millió eurónál kevesebbet fogadjon el a szerb sztárért.

Lotito tudja, hogy Sarri legalább öt-hat új erősítésre számít, és mivel a likviditási mutató miatt kissé szűkösek a források, minden millió számít, amikor a Lazio azon dolgozik, hogy Milinkovic-Savicot pénzzé tegye. A szerb az elmúlt években nyújtott teljesítménye is indokolja a 60-65 millió eurót, hiszen egyértelműen Európa egyik legjobb középpályása.
Fotó: Milinkovic-Savic hivatalos facebook oldala