A Torino sztárja, Andrea Belotti szerződésajánlatot kapott a Monacótól

Andrea Belotti

A Monaco a hírek szerint beelőzte a Fiorentinát a nyáron távozó Torino-kapitány, Andrea Belotti szerződtetéséért folytatott versenyben. A Calciomercato szerint a Ligue 1 élcsapata hároméves szerződési ajánlattal állt elő az áhított csatárért.

Belotti szerződése a hónap végén lejár. Hét év után távozik Torinóból, amelynek nagy részét az Il Toro csapatkapitányaként töltötte. Az olasz eredeti döntése az volt, hogy hazájában marad, és lehetőleg a Milanhoz csatlakozik.

A Serie A frissen koronázott bajnokának azonban jelenleg más prioritásai vannak. Ez megnyitotta az utat a Fiorentina számára, hogy közbelépjen és szerződtesse Belottit Dusan Vlahovic pótlására. A La Viola habozása azonban most visszaüthet.

A Monaco megkereste a csatárt, hogy egy esetleges üzletről tárgyaljanak. A monacóiak hároméves szerződést ajánlottak Belottinak. Ez azt is lehetővé tenné, hogy Belotti a következő szezon Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepeljen.

Belotti azonban mentőövet dobott a Fiorentinának és más olasz kérőknek. A hírek szerint türelmi időt kért, hogy átgondolja a lehetőségeit, mielőtt választ adna a Monacónak. Külföldi kérők, mint például a West Ham United, szintén versenyben vannak.

Belotti a Torino színeiben 251 bajnoki mérkőzésen 113 gólt és 28 asszisztot jegyzett. Az elmúlt hét évben nem sok Serie A-s csatár volt nála jobb. Mégis, a tavalyi szezonja nem volt olyan jó, mint várták.

Idén néhány sérülés hátráltatta Belottit, aki mindössze 22 bajnoki fellépése volt ebben a szezonban. Ez mindössze nyolc gólra bizonyult elegendőnek, mivel a legrosszabb szezonját élte át a Torinónál. Valójában ez volt az első alkalom, hogy egyetlen Serie A-s kampányban sem sikerült kétszámjegyű gólt szereznie.

Több lehetőség is terítéken van, de a döntés Belottin múlik. Közelgő távozása jelentős űrt hagy a Torino támadószekciójában. Mivel Gleison Bremer is távozik a klubtól, a torinói szurkolóknak nem a legjobbak a kilátásaik.