Gareth Bale megerősítette, hogy a Los Angeles FC-hez költözik

Gareth Bale

Fotó: AFP

Gareth Bale az Instagram- és Twitter-fiókján közzétett videóval megerősítette, hogy a Major League Soccerben szereplő Los Angeles FC-hez igazol.

Bale pályafutása során először merészkedik Európán kívülre, és a Real Madridtól való távozását követően egy évre ír alá a LAFC-hoz.

A walesi szerződése június 30-án jár le a Real Madridnál, és a hónap elején jelentette be távozását a klubtól, amelyhez 2013-ban csatlakozott a Tottenhamtől.

A nyáron komoly érdeklődés mutatkozott a Cardiff City részéről a szerződtetése iránt, mivel a játékos új csapatot keresett, hogy az idei világbajnokság előtt megőrizze a kondícióját.

Bale Cardiffban született, és a klub remélte, hogy meggyőzheti őt, hogy csatlakozzon hozzájuk a Championshipben, és a nyár tizedik szerződtetése legyen, miután olyan játékosokat szerződtettek, mint Ebou Adams a Forest Green Roversből és Jamilu Collins az SC Paderborntól.

Még a Cardiff edzőpályáján is látták, és úgy tudni, hogy már tárgyalt Steve Morison főnökkel.

Az Amerikai Egyesült Államokból érkező hírek szerint azonban inkább úgy döntött, hogy szülőhelye klubját helyett inkább a LAFC-hez szerződik, és ezeket Bale hivatalosan is megerősítette.

Tom Bogert az MLSsoccer.com-nak megerősítette, hogy Bale véglegesítette a megállapodást a Los Angeles FC-vel (LAFC), amely 30 ponttal vezeti a Supporters’ Shield tabellát.

Gareth Bale a LAFC-nél

A klub már bejelentette a korábbi Juventus-sztár, Giorgio Chiellini átigazolását, és a korábbi Arsenal- és Real Sociedad-csatár, Carlos Vela is a soraiban van.

A 32 éves Bale kilenc illusztris évet töltött a Santiago Bernabeuban, bár a 2020/21-es szezonban egy szezonra szóló kölcsönszerződéssel ismét a Tottenham csapatában játszott.

Összesen több mint 100 gólt szerzett a Los Blancóknak, köztük hármat Bajnokok Ligája-döntőben. A Real Madridtól 19 trófeával távozik, köztük öt Bajnokok Ligája-diadallal.

Bale egyéves szerződést ír alá a LAFC-nál, bár a hírek szerint opciós joga lesz további 18 hónapra, ha szeretné.