Argentin támadót igazolt az Eintracht Frankfurt

Lucas Alario

Eintracht Frankfurt Facebook oldala

Lucas Alario a Bayer Leverkusentől érkezik a regnáló Európa Liga-bajnokhoz, ahol nehezen tudott érvényesülni, de megmutatta, hogy van benne potenciál.

Hónapokig tartó pletykák és drámák után most már végleges: Lucas Alario csomagol, és máris új úticélt talált. A 29 éves argentin támadó Frankfurtba tart, ahol a friss Európa Liga-bajnok Eintracht játékosa lesz.

Miután több célállomás is felmerült a Santa Fe támadója számára, többek között a River Plate is, ha kitölti új szerződését, 2025-ig marad a német futballban. Alario mindössze két órányi autóútra költözik Leverkusentől, ahol öt szezont töltött. A játékos az egyik közvetlen riválisához, az Eintracht Frankfurthoz érkezik, amely a Bayer Leverkusenhez hasonlóan a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepel.

A csatár 2025-ig szóló szerződést írt alá – olvasható a közlemény az Eintracht spanyol Twitter-fiókján. A játékos a Bayer Leverkusen színeiben összesen 27 Bundesliga-mérkőzésen 6 gólt szerzett.

Alario befolyása a Leverkusen Bajnokok Ligája-kvalifikációjára jelentős volt. Az argentin csatár, különösen a 2022-es idény kezdete óta, kihasználta az edzői stáb által biztosított rövid lehetőségeket, és több olyan gólt szerzett, amelyek végül mindent eldöntő pontokká váltak.

Most Alario előtt egy új kihívás áll, amely nemcsak abban segíthet az Eintrachtnak, hogy megtartsa a versenyképes szintet, hanem abban is, hogy a játékos Scaloni nagyítója alá helyezze magát, és az Albiceleste-vel való behíváson gondolkodjon, azzal a céllal, hogy a válogatottal részt vegyen az év végi katari világbajnokságon.

Forrás: AS.com

Fotó: Eintracht Frankfurt Facebook oldala