Minifutball Eb – Nyolcaddöntőben a magyarok

magyar minifutball-válogatott

Fotó: minifoci.hu

A magyar minifutball-válogatott a nyolcaddöntőbe jutott a kassai Európa-bajnokságon, következő ellenfele szerdán (ma) Szerbia lesz.

A hazai sportági szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a találkozót 12 órától rendezik, míg a sorozat honlapjának közlése alapján a győztes Montenegróval vagy Kazahsztánnal mérkőzik a negyeddöntőben.

Kedden, a D csoport utolsó fordulójában a magyarok 8-0-ra legyőzték a törököket, míg Ukrajna 2-2-es döntetlen játszott Portugáliával.

A csoportokból az első két helyezett és a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe. A négyesből első helyen Ukrajna jutott tovább, Magyarország a második helyen végzett, míg Portugália harmadikként került a 16 közé.

A magyarok szombaton 5-0-ra verték a portugálokat, majd vasárnap 2-0-ra alulmaradtak az ukránokkal szemben.

A magyar válogatott először 2015-ben szerepelt Eb-n, és az utóbbi években a kontinens legjobbjai közé nőtte ki magát, a mostani kontinenstornára az első kalapból sorsolták ki. Az eddigi legjobb szereplést a 2017-es Európa-bajnokságon produkálta az együttes, amikor bronzérmet nyert. A csapat tagja többek között a nagypályán 95-szörös válogatott, a 2016-os Eb-n is szerepelt Juhász Roland, valamint a nemzeti csapatban 10-szer pályára lépett Czvitkovics Péter.

A minifutballt 5+1-es felállásban, 4×2 méteres kapura játsszák kispályán.

MTI

Fotó: minifoci.hu