Pochettino helyére Christophe Galtiert nevezte ki a PSG

Christophe Galtier

Fotó: psg.fr

Mauricio Pochettino távozott a Paris Saint-Germaintől, és a Nice főnökét, Christophe Galtier-t kétéves szerződéssel igazolták az utódjának.

Mauricio Pochettino távozott, miután 15 ponttal francia bajnoki címig vezette a klubot; a PSG-t a Bajnokok Ligája legjobb 16 között a Real Madrid búcsúztatta; Christophe Galtier 2020/21-ben a Ligue 1 bajnoki címéig vezette a Lille-t, mielőtt a Nizzához igazolt, és az ötödik helyre vezette az előző szezonban.

Pochettino, a Tottenham és a Southampton korábbi menedzsere annak ellenére távozott a klubtól, hogy a PSG-t 15 ponttal vezette a francia bajnoki címig – ez a legnagyobb különbség az öt legjobb bajnokságban bajnoki címet nyerő csapatok között.

De végül a PSG legutóbbi kapitulációja a Bajnokok Ligájában, a katari tulajdonosok által annyira áhított versenyben, az állásába került.

A PSG 45 perccel a Real Madrid elleni legjobb 16 között 2-0-ra vezetett, de Karim Benzema 17 perces, második félidei teljesítménye miatt nem tudott továbbjutni.

Pochettino az előző szezonban az elődöntőig tudta vezetni a PSG-t, és ezzel a klub történetében mindössze a második menedzser lett, akinek ez a jelenlegi tulajdonosi kör alatt sikerült, de akkor a Manchester City ellen kiestek.

A Manchester United fontolóra vette Pochettino kinevezését a szezon végén az ideiglenes Ralf Rangnick által megüresedett menedzseri posztra, de ehelyett az Ajaxos Erik ten Hag alkalmazása mellett döntött.

Az 55 éves Galtier 2020-21-ben a Ligue 1 bajnoki címéig vezette a Lille-t, mielőtt a Nice-hoz került, amely az elmúlt szezonban az ötödik helyen zárt a francia élvonalban.

Forrás: skysports.com

Fotó: psg.fr