5 tippmix stratégia a sikeres sportfogadáshoz

tippmix stratégia

A Tippmix mára már fogalommá vált. Nem csak a Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett “offline” játszható játékot jelenti, hanem egybecseng a sportfogadással. “Megyek ‘mixelni”, “teszek egy jó tippmixet” – sokszor hallottuk ezeket a mondatokat, talán ennél többen használjuk is ezeket a frázisokat. Íme 5 tippmix stratégia, amit azért szedtünk össze, hogy segítsük a sportfogadó társakat, hogy minél tudatosabbak legyünk. Elsősorban a foci tippekre és az ezzel kapcsolatos segédletekre fókuszáltunk.

1. Egymás elleni eredmények

Az egyik legfontosabb statisztikai mutató, beszéljünk bármilyen sportágról (foci, darts, tenisz) az ellenfelek egymás elleni eredményei. A “head to head” megmutatja, hogy egy párharc milyen régre nyúlik vissza, és hogy melyik csapat / résztvevő vezet a rivalizálás során.

Mi most a labdarúgásra adunk egy jó tippet! Ha két csapat egymás elleni eredményére vagy kíváncsi, akkor mi a Soccerway oldalát ajánljuk. Ez a legmegbízhatóbb adatbázis, ahol a H2H mutatót válogatottakra és klub csapatokra is meg tudjuk nézni. Ha klubra vagyunk kíváncsiak, akkor:

  • válasszuk a Club lehetőséget,
  • utána jöhet az ország egyik és másik oldalon,
  • az adott versenysorozat (bajnoki, kupa, stb.)
  • ezt követően válasszuk ki a klubcsapatokat.

2. Várható kezdőcsapat, sérültek

Talán az egyik legértékesebb adat egy csapattal kapcsolatban, hogy kik a sérültek, kik az éppen aktuálisan eltiltottak és természetesen az, hogy kik fognak a következő meccsen pályára lépni. Ahhoz, hogy profi sportfogadó legyél, az egyik legalapabb oldalt érdemes böngészned. Ez pedig nem más, mint a WhoScored weboldala, ahol pár nappal az adott mérkőzés előtt megtalálsz egy “previewt”, amely nem csak a két csapat egymás elleni eredményeit és főbb statisztikai mutatóit tartalmazza, hanem ennél sokkal értékesebb kincset rejt.

A kiválasztott összecsapásnál megnézheted, hogy milyen várható kezdőcsapattal lép egyik és másik gárda pályára. Továbbá információkat találsz az eltiltottakról és a sérültekről is. Természetesen készpénznek ne vegyünk semmit, mert jellemző egy-egy edzői taktikai húzásnál a rotáció, viszont egy tudatos sportfogadó rendszeresen böngészi ezt az oldalt.

3. Piac kiválasztása

Azt gondolná az ember, hogy egy tippmix stratégiát felsorakoztató listában nincs helye annak, hogy a lehetséges piacokról értekezzünk. Mégis nem árt, ha tisztában van egy sportfogadó, hogy milyen lehetőségei vannak ezen a téren. Biztos mindenkinek megvan a maga kedvenc fogadási lehetősége, nálunk a blogon a klasszikus 1X2 és gólszámok mellett az ázsiai hendikep és az ázsiai gólszám is sokszor elő szokott kerülni.

Nem árt észben tartani, hogy nem mindig a hagyományos opció a legjobb választás, így érdemes más lehetőségekben is gondolkodni, amikor az ember tippmixel. Lehet, hogy éppen egy gólszerzőre, vagy a pontos végeredményre érdemes tenni, de a szögletek száma fogadási lehetőségre és a büntetőlapok számára is sokszor kínálnak remek oddsot a bukik. És arról már nem is teszünk említést, hogy vannak irodák, ahol ezeket egy meccsen belül kombinálhatja is a sportfogadó.

4. Oddsok összehasonlítás

Ha már tudjuk, hogy melyik meccsre szeretnénk fogadni, utánanéztünk az egymás elleni eredményeknek, képbe kerültünk, hogy mi lesz a várható kezdőcsapat, és már a fogadási piacunk is megvan, akkor még egy valamit érdemes ellenőrizni. Ez pedig nem más, mint maga az odds, amely minden tippmix – avagy sportfogadás – alapja. Az Oddsportal remekül összehasonlítja, hogy egyes meccseknél hogyan változtatják az irodák a nyereményszorzókat. Ezek az odds változások nem csak abban segítenek, hogy megtaláljuk, hogy melyik irodánál érdemes megtenni az adott piacot, de azt is megmutatja, hogy a bukik, hogyan reagálnak egy-egy összecsapással kapcsolatos változásra. Például egy hétvégi meccs kapcsán a hétköznapokon arról jönnek hírek, hogy sokan lesérültek az edzésen, akkor erre reagálni fognak a fogadóirodák. De ugyanígy a beérkezett tétek is mozgatják az oddsokat, tehát ha egy adott meccs adott piacára sokan fogadnak, akkor erre is reagálnak a bukik.

5. Social csatorna

Egy utolsó, de közel sem elhanyagolható tippmix stratégia a végére! Ha van egy kedvenc csapatunk, akkor biztos vagyok benne, hogy a klub hivatalos Facebook, Twitter, Instagram vagy YouTube csatornáját követjük. Viszont ne feledjük azt sem, hogy minden csapatnak ma már megvannak ezek a social csatornái. Ha megvan, hogy melyik meccsre szeretnénk fogadni, akkor érdemes a két együttes hivatalos platformjára is rátekinteni, ugyanis onnan is kileshetünk pár dolgot. Kik a sérültek, kik végeztek önálló edzésmunkát, milyen hangulatban vannak a játékosok, stb.

És egy utolsó tipp végezetül: ha szeretnétek friss infókról, elemzésekről értesülni, akkor kövessetek bennünket itt a blogon, vagy lájkoljátok a hivatalos Facebook és Instagram oldalunkat!