Ázsiai gólszám

ázsiai gólszám

Hazánkban is egyre népszerűbbek az ázsiai hendikep és az ázsiai gólszám fogadási piactípusok, viszont még mindig sokan vannak, akik nem értik a lényegét. Íme most a képbehozó 1. része, ahol az ázsiai gólszámot vesszük górcső alá!

Honnan a név, honnan a név? Most mindenki kérdezi honnan a név?!

Elég egyszerű a válasz: Ázsiából erednek ezek a piactípusok, amelyek ebben a térségben nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a “klasszikus” (1X2, hendikep, stb.) sportfogadási lehetőségek. Röviden a lényeg: lehetnek olyan fogadási kimenetelek, ahol a teljes tétedet, vagy a téted egy részt visszaadja a fogadóiroda.

“Klasszikus” gólszám

Sokszor adunk eseményen belül mi is olyan tippet, hogy például 2,5-nél több gól lesz egy mérkőzésen.

Ez mit jelent? Ha a meccsen legalább 3 gól lesz (pl. 2-1 a végeredmény), akkor NYERTES a fogadásod.

Ugyanígy kínálják eseményen belül a fogadóirodák az ázsiai piactípusokat is, csak pici csavar van a dologban. Itt megkülönböztetünk egész számos és félszámos lehetőségeket.

Egész számos fogadási lehetőség

Ázsiai gólszám 2

Tegyük fel, hogy egy esemény fogadási kínálatában a következőt látjuk: Ázsiai Gólszám 2 (Kevesebb, mint 2 –  Több, mint 2). Na ebből igazodjon ki az ember, ugye? Pedig tök egyszerűen meg lehet érteni ezt a piactípust.

Ha azt fogadod meg, hogy a meccsen Több, mint 2 gól lesz, és a végeredmény 2-1, azaz 3 gól születik a találkozón, NYERTES a fogadásod. Ha viszont 1-1 lesz a találkozó végeredménye, akkor pontosan 2 gól esett a meccsen, így ebben az esetben a fogadóiroda visszaadja a tétedet! Szóval, ha ilyen típusra fogadsz, akkor azon kell izgulnod, hogy legyen legalább 2 gól, mert akkor már visszakapod a pénzed, ha pedig már 3 gól van a meccsen, akkor nyertél!

Ha pontosan 2 gól születik a meccsen, akkor visszajár a téted.

Megértettem, irány a foci tippek rovat!

Félszámos fogadási lehetőség

Ázsiai gólszám 2,5

Tegyük fel, hogy egy esemény fogadási kínálatában a következőt látjuk: Ázsiai Gólszám 2,5 (Kevesebb, mint 2,5 – Több, mint 2,5). Ez is pofonegyszerű, ugyanaz a logika, mint a “klasszikus” gólszám esetében, azaz ha arra teszel, hogy Több, mint 2,5 gól lesz, és a végeredmény 2-1, akkor az összes szerzett gól 3 darab, így NYERTES a fogadásod.

Ázsiai gólszám 2,25

Tegyük fel, hogy egy esemény fogadási kínálatában a következőt látjuk: Ázsiai gólszám 2,25 (Kevesebb, mint 2,25 – Több, mint 2,25). Na itt bonyolódik egy kicsit a dolog, de mindjárt meglátod, hogy ezt is tök egyszerű megérteni! Ebben az esetben a fogadóiroda két részre osztja a fogadásodat:

 1. a feltett téted felét úgy veszik, mintha Ázsiai gólszám 2 típusra fogadtál volna (ennek a levezetését lásd fentebb).
 2. a feltett téted másik felét pedig úgy veszik, mintha Ázsiai gólszám 2,5 típusra fogadtál volna (ennek a levezetését lásd fentebb).

Szinte mindegyik fogadóirodánál így találod meg az Ázsiai gólszám piacot.

Tehát, ha arra fogadsz, hogy Több, mint 2,25 gól lesz a meccsen és a végeredmény 1-1 lett, akkor mi történik a fogadásoddal? Mivel pontosan 2 gól született, ezért az a fogadásod, hogy Ázsiai gólszám 2,5 VESZTES lesz, hiszen csak 2 gól született a találkozón (legalább 3 gól kellett volna, hogy ez nyerjen). Viszont az Ázsiai gólszám 2 fogadásod esetében a téted visszajár, hiszen pontosan 2 darab gólt hoztak össze a csapatok! Ez azt jelenti tehát, hogy a feltett téted felét visszakapod.

Példa:

 • Meccs: ChelseaTottenham
 • Piactípus: Ázsiai gólszám 2,25
 • Piac: Több, mint 2,25 (odds: 2,10)
 • Feltett tét: 2 000 Ft
 • Végeredmény: 1-1
PIAC TÉT KIMENETEL
Ázsiai gólszám 2,5 1 000 Ft Vesztes, mert csak 2 gól született a meccsen
Ázsiai gólszám 2 1 000 Ft Visszakapod az 1 000 Ft-ot, mert pontosan 2 gól született a meccsen

Ha pontosan 2 gól születik a meccsen, akkor az eredménytől függően félig nyertes vagy félig vesztes fogadásod is lehet.

Ázsiai gólszám 2,75

Tegyük fel, hogy egy esemény fogadási kínálatában a következőt látjuk: Ázsiai gólszám 2,75 (Kevesebb, mint 2,75 – Több, mint 2,75). Ha az előző pontban leírtakat megértetted, akkor ez is menni fog! Ebben az esetben is két részre osztja a fogadóiroda a fogadásodat:

 1. a feltett téted felét úgy veszik, mintha Ázsiai gólszám 2,5 típusra fogadtál volna (ennek a levezetését lásd fentebb).
 2. a feltett téted másik felét pedig úgy veszik, mintha Ázsiai gólszám 3 típusra fogadtál volna.

Tehát arra fogadsz, hogy Több, mint 2,75 gól lesz a meccsen és a végeredmény 2-1 lett, akkor hogyan számolják el a fogadásod? Mivel pontosan 3 gól született, ezért az a fogadásod, hogy Ázsiai gólszám 2,5 NYERTES lesz, hiszen 3 gól született a találkozón. Viszont az Ázsiai gólszám 3 fogadásod esetében a téted visszajár, hiszen pontosan 3 darab gólt hoztak össze a csapatok! Ez azt jelenti tehát, hogy a feltett téted felét visszakapod, valamint a téted másik felét a kimenetelnél meghatározott oddsszal írják jóvá.

Példa:

 • Meccs: Chelsea – Tottenham
 • Piactípus: Ázsiai gólszám 2,75
 • Piac: Több, mint 2,75 (odds: 2,10)
 • Feltett tét: 2 000 Ft
 • Végeredmény: 2-1
PIAC TÉT KIMENETEL
Ázsiai gólszám 2,5 1 000 Ft Nyertes, mert 3 gól született a meccsen (1000*2,10)
Ázsiai gólszám 3 1 000 Ft Visszakapod az 1 000 Ft-ot, mert pontosan 3 gól született a meccsen

Ha pontosan 3 gól születik a meccsen, akkor az eredménytől függően félig nyertes vagy félig vesztes fogadásod is lehet.

Megértettem, irány a foci tippek rovat!

Röviden összefoglalva:

 • ha egész számos ázsiai gólszámra fogadsz, és pont annyi gól lesz a meccsen, mint amire ki van írva a piac, akkor visszakapod a téted. Lásd az ezzel kapcsolatos leírást!
 • ha olyan félszámos ázsiai gólszámra fogadsz, ahol 0,5 a törtszám, akkor ugyanaz történik, mint a “klasszikus”gólszám fogadásnál. Lásd az ezzel kapcsolatos leírást!
 • ha olyan félszámos ázsiai gólszámra fogadsz, ahol 0,25 vagy 0,75 a törtszám, akkor lesz egy egész számos és egy 0,5 törtszámú fogadásod. Lásd az ezzel kapcsolatos leírást!

Segédszámolás

0,25 = 0 + 0,5
0,75 = 0,5 + 1
1,25 = 1 + 1,5
1,75 = 1,5 + 2
2,25 = 2 + 2,5
2,75 = 2,5 + 3