Interkontinentális Szuperkupa – Londonban csap össze Olaszország és Argentína

finalissima interkontinentális Szuperkupa argentína olaszország

uefa.com

A londoni Wembley Stadion ad otthont szerda este az interkontinentális Szuperkupa-mérkőzésnek, amelyen a Copa America-győztes argentin és az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott méri össze erejét.

A Finalissimának elkeresztelt összecsapást harmadszor rendezik meg, de az 1985-ös (Franciaország-Uruguay 2-0, Párizs) és 1993-as (Argentína-Dánia, 11-esekkel Argentína, Mar del Plata) találkozó után közel három évtizedet kellett várni egy újabb alkalomra. A két kontinentális szövetség, a dél-amerikai és az európai tavaly december 15-én szentesítette azt a megállapodást, amelynek értelmében felújítják az interkontinentális vetélkedést.

Az olaszok tavaly történetük során másodszor hódították el az Eb-trófeát, a 2020-ról 2021-re halasztott tornán éppen a Wembley Stadionban értek a csúcsra, miután a döntőben 11-esekkel legyőzték a házigazda angolokat.

Az argentinok 28 évet vártak egy újabb nagy sikerre, a tavalyi Copa America fináléjában a nagy rivális brazilokat győzték le 1-0-ra, ezzel 15. alkalommal lettek a földrész legjobbjai.

A Finalissima egymeccses, ha 90 perc után nincs döntés, egyből következnek a 11-esek.

A londoni összecsapás szerdán 20.45 órakor kezdődik, a játékvezető a chilei Piero Maza lesz.

MTI

Fotó: uefa.com